Direcció de l’Escola.

Qui és en Roger Cucurella?. El meu currículum, la meva experiència.

Roger Cucurella Guillamón, nascut a Barcelona l’any 1978 cursà els seus estudis musicals a L’Escola Municipal de Música de Parets del Vallès (Piano) i al Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers, obtenint el títol de GRAU MITJÀ de Clarinet. Títol Superior de música en la especialitat d’Interpretació d’Instruments Tradicional cursat a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb l’especialitat de Tible, professor Jordi Vilaró i Saxo Jazz com a segon instrument amb el professor Gorka Benítez.Participa activament als Grans Conjunts de l’ESMUC tocant el tible i ha estat dirigit per directors de prestigi com: Marcel Sabaté, Jordi Figaró, Jordi Vilaró, Manel Baldivieso, Diego Martín Etxebarria i amb el Pianista Joan Díaz (amb una formació de Big Band més instruments de Cobla). També formant part de formacions tradicionals dirigit per Marcel CasellasS’introdueix en el món de la gralla cap a l’any 1998 formant part de la Colla de Gegants de Parets del Vallès on comença a fer alguns arranjaments i temes propis. L’any 2000 entra a formar part com a músic del grup Xarop de Canya (2000-2008), Artristras i del grup Vatua l’Olla (del qual és actualment el Director Musical).També ha fet actuacions amb la companyia de Lleida la Cremallera Teatre i amb els grups Rovell d’Ou, Lara i los Caimanes, Godlethe (LP Last Breath of Beauty) Goliards i Ministrils del Raval. Ha participat a Fires d’àmbit nacional e internacional com Fira de Tàrrega (presentant diversos espectacles amb la Companyia Vatua l’Olla i la Companyia Artristras) , Fira de Manresa (Artristras, Xarop de Canya), Fira D’Igualada (Vatua l’Olla) , Fira D’Hamburg (Artristras), Fira d’Ovar (amb Artristras a Portugal) , Fira Sementes (Gijón) i és coautor de la música de l’espectacle PANDORA de la companyia Artristras juntament amb el director Quique Alcántara. L’any 2007 entra a formar part de l’empresa Vatua l’Olla i coprodueix juntament amb en Jaume Mauri l’espectacle Funky a l’Olla que s’estrenarà a Igualada i després a la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega. L’espectacle Funky a L’Olla (del qual és el Director Musical) ha estat presentat a diferents Festivals Internacionals com el d’Hamburg, Portugal i França i juntament amb els altres espectacles infantils de la companyia (Pugeu a la furgo i Pugeu al Veler) la companyia aconsegueix estar nominada als premis ARC com a millor companyia de Teatre per a tots els públics l’any 2009.Ha participat en el primer concurs de composició per a gralles dels Grallers La Tarota quedant com a Obra finalistes les dues que va presentar.

L’any 2013 participa en el XXVI Festival Tradicionàrius que organitza el CAT a Barcelona amb el seu grup de Folc Fusió La Canya Borda. Músiques tradicionals combinades amb ritmes moderns (insistint en la seva filosofia de barrejar instruments moderns amb tradicionals etc).

Ha treballat en diverses escoles com: Escola de música ONA de Sant Esteve de Palautordera, a l’Escola Municipal de Música de Parets del Vallès, al Conservatori de Granollers, a l’Escola Amics de la Unió de Granollers, escola Gymúsic de Barcelona, escola Tam-Tam de Llinars, escola de Música de Sant Celoni, l’Escola Combo de Granollers i a l’Escola de Música de Sant Feliu de Codines.Ha donat classes de gralla a diferents colles de gegants i de Castellers com Minyons de Terrassa, Grallers de Palau de Plegamans, Grallers de Mollet, Grallers de Parets del Vallès, colla del Drac de Granollers, Colla dels Blancs de Granollers i actualment és mestre dels grallers dels Xics de Granollers, des del 2007.

Ha codirigit conjuntament amb l’Enric Montsant l’escola de música tradicional La Casa Folc a Granollers (2007-2011).És mestre dels Tallers d’Arsèguel que organitza el CAT (Centre Artesà tradicionàrius) des del 2007 (colònies d’Arsèguel).És mestre dels tallers de gralla que es fan al Centre Cultural de La Troca de Granollers des del 2009.